Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Opet letjelo kamenje, baklje i suzavac: Policija razbila prosvjede, ima i ozlijeđenih i uhićenih

Iza Beograda je još jedna burna večer. Četvrti dan zaredom održani su prosvjedi ispred Skupštine Republike Srbije, i u početku se činilo da će, kao što je to bio slučaj u četvrtak, sve proteći mirno.

No, male grupe prosvjednika konstantno su pokušavala izazvati nerede provocirajući policiju. Prvo je jedna osoba ubodena nožem, a kad je počinitelj brzo uhićen izgledalo je kao da neće biti eskalacije. Nažalost, sat vremena kasnije dogodilo se upravo to.
Grupa ljudi koja je naumila izazvati sukob pošto-poto, konstantno je zasipala kordon policije kamenjem i bakljama, a u jednom trenutku čak i komadima pločnika. Konačno, dotad vrlo strpljivim policajcima je prekipjelo te su uz pojačanje kolega krenuli u protunapad. Uz pomoć suzavca rastjerali su grupe prosvjednika koje su bile na platou skupštine te je krenula kraća potjera ulicama Beograda. Više je osoba, među njima i policajaca, ozlijeđeno, a kamere N1 televizije zabilježile su i privođenja više osoba, uglavnom mladića koji su kamenjem gađali policiju.
Snimatelje Bete razbijena je lubanja, a nova.rs piše kako je suzavac ispaljen i na mirne prosvjednike koji nisu provocirali i napadali policiju.

Oko pola jedan ujutro situacija se potpuno primirila. Do, kako se čini, iduće večeri.

Prosvjedi su istovremeno održani u nekoliko gradova diljem Srbije, a prošli su mirno. U Novom Sadu prosvjednici su željeli blokirati autocestu, ali im je policija prepriječila put na jednoj od prilaznih cesta.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal