Francuska: Do rujna zatvoreni noćni klubovi

Francuske su vlasti odlučile sve do rujna zatvoriti noćne klubove i diskoteke zbog epidemije izazvane koronavirusom.

Zbog te su odluke ispred Ministarstva zdravstva u Parizu prosvjedovali vlasnici klubova iz cijele zemlje i njihovi zaposlenici jer su već ionako na rubu ekonomske propasti.

U lipnju je Francuska prosječno dnevno bilježila 34 umrle osobe koje su bile zaražene Covidom-19, u svibnju 143, a u travnju 695. Broj zaraženih Covidom 19 koji su u bolnici pao je za 115 na 7.062, a broj slučajeva koji su na hitnim odjelima pao je za 16 na 496 osoba, što je prvi put od sredine ožujka da je broj osoba na intenzivnoj njezi pao ispod 500.

Ukupan broj zaraženih u petak pao je za 658 i iznosio je 170.752.

Francuska planira idućih dana početi s ciljanim testiranjem na novi koronavirus ljudi koji dolaze iz visokorizičnih područja, najavio je jučer glasnogovornik francuske vlade Gabriel Attal.

  • Oni koji mogu dokazati da su nedavno testirani na virus moći će izbjeći ponovno testiranje u Francuskoj, rekao je Attal.

Ministar zdravstva Olivier Veran prvotno je govorio da će testiranje biti dobrovoljno.

  • Za zemlje u kojima virus ne cirkulira više nego u Francuskoj nema razloga poduzimati dodatne mjere, rekao je Attal i napomenuo da mjera vrlo vjerojatno neće vrijediti za susjednu Njemačku. (hrt.hr)

Facebook Comments