Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Otok Vir najposjećenija destinacija u Hrvatskoj

Sasvim drukčija sezona od proteklih ima, za sada, i svojeg pobjednika. S gotovo 80% prošlogodišnjeg broja turista u dosadašnjem dijelu srpnja naša je najposjećenija destinacija – otok Vir. Ondje je, primjerice, njemačkih turista čak trideset posto više nego lani.

Poljubac, unatoč koronavirusu. Ovaj mladi par iz Njemačke na otoku Viru osjeća se sigurno. Iako primjećuju da su mjere u Njemačkoj rigoroznije i podržavaju ih

  • Mislim da bismo trebali ostati zaštićeni cijelo vrijeme jer sada su zaista loša vremena, sve to vezano za zarazu, govori, Rustan, turist iz Njemačke.

Među brojnijim gostima na Viru već su, tradicionalno i Česi koji otok nisu zaboravili ni tijekom pandemije. Za svaki slučaj maska spremljena u torbici.

  • Imamo maske, naravno. Ako idemo u trgovinu, upotrebljavamo ih, naglašava Petr Nemec, turist iz Češke.

Na plažama nema gužvi kao prijašnjih godina, ali od ljetnih se radosti ne odustaje. Ležaljke na preporučenoj udaljenosti. Ipak u dosadašnjem dijelu srpnja Vir ima najviše noćenja na Jadranu.

  • Bilježimo na današnji dan, već smo daleko prešli 500000 noćenja, što je 20 posto istina manje nego lani , ali još uvijek je ta brojka jako impozantna, govori Srđan Iverić, direktor TZ-a Vir.
  • Mi smo i prošle godine bili druga destinacija u Hrvatskoj u cijelom srpnju što se tiče noćenja, rekao je.

Zanimljivo, Nijemaca je na Viru ovo ljeto više nego lani, i to nekih 30 posto.

No na Viru zasad nema otkazivanja. Otok koji je prijašnjih godina bio pun kao šipak, sa svakodnevnim feštama, ove je sezone usporio tempo iz opravdanih razloga. Unatoč tomu, i dalje je broj jedan na Jadranu. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal