Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Britanija prekida svakodnevna izvješća o umrlima od koronavirusa

Britanska vlada priopćila je da privremeno prekida sa svakodnevnim izvještavanjem o broju umrlih od koronavirusa nakon što je vlada odlučila preispitati metodologiju kojom se dobivaju ti podaci, smatrajući da je moguće da se s brojem umrlih preuveličavalo.
Akademici tvrde da način na koji Javno zdravstvo Engleske (PHE), vladina agencija zadužena za upravljanje epidemijama zaraznih bolesti, utvrđuje brojke vezane za COVID-19 te iskrivljuje stvarno stanje u odnosu na druge dijelove Ujedinjenog Kraljevstva.

  • Trenutačno se u broj umrlih uračunavaju svi koji su bili pozitivni na koronavirus i u međuvremenu su umrli (…) a da se ne navodi koliko je vremena prošlo od testiranja do smrti, kazao je ministar zdravstva Matt Hancock, pojašnjavajući da su u taj broj ušli svi umrli, iako su od pozitivnog testa na koronavirus do smrti bili prošli mjeseci.

Ostali dijelovi Ujedinjenog Kraljevstva u tu statistiku ubrajaju samo one koji su preminuli unutar 28 dana od kada je utvrđeno da su pozitivni na novi koronavirus.

Britanija je jedna od najpogođenijih zemalja u Europi epidemijom novog koronavirusa, s 45.119 smrtnih slučajeva, a po broju mrtvih na milijun stanovnika zauzima drugo mjesto u svijetu, iza Belgije.

Britanija je u više navrata upozorila da zemlje broje umrle od koronavirusa na različite načine. Akademici su pojasnili da se po sadašnjoj metodologiji pacijenti pozitivni na koronavirus, iako oporavljeni, i dalje ubrajaju u umrle od koronavirusa “čak i ako su mjesecima nakon spomenute dijagnoze imali srčani udar ili ih je pregazio autobus”. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal