Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Trzavice na Iblerovom trgu: Šef Glavnog odbora odbio doći na sjednicu, Bernardiću pljeskali

U tijeku je sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj se treba napraviti analiza rezultata parlamentarnih izbora i priprema pravila za izbore 26. rujna za sve tijela stranke, od predsjednika preko predsjedništva do glavnog odbora.

Kako javlja Novi list, sjednica je počela bez predsjednika Glavnog odobra Erika Fabijanića koji je odbio doći nakon što je jučerašnja sjednica predsjedništva stranke završila novim sukobom.

Naime, Fabijanić se nije složio da u prijedlog izbornih pravila uđe i preferencijalno glasanje koje je najveći dio predsjedništva tražio za predstojeće izbore za čelna tijela stranke.

Tako sjednicu središnjeg SDP-ovog tijela vodi javnosti slabo poznata Katica Glamuzina kao potpredsjednica Glavnog odbora.
U dvoranu je ušao i “predsjednik stranke u ostavci” Davor Bernardić koji nije davao izjave za medije, ali je dobio pljesak prilikom ulaska u dvoranu.

Inače, grupa gradonačelnika predvođena Mišom Krstičevićem iz Ploča uoči sjednice poručila da bi bilo dobro da bude jedan kandidat za predsjednika iz čega se može zaključiti da su spremni podržati Peđu Grbina.

– Hvala vam! Hvala vam na svom trudu koji ste uložili u ovu kampanju, na povjerenju koje ste mi dali, na izuzetnoj prilici da zadnje četiri godine vodim SDP kao treći predsjednik. To je za mene bilo veliko iskustvo i velika odgovornost. Vjerujem da je socijaldemokracija najbolje društveno uređenje. Želim da znate da sam tu s vama. SDP ide dalje, SDP ima budućnost i potrudimo se svi zajedno da ona bude dobra, rekao je Bernardić.

Krstičević: Tko u više navrata prekrši stav vodstva SDP-a, nema što raditi u stranci
SDP-ov Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča, uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske rekao je da stranka treba imati jasne programe kako dalje, a za one koji ne žele promjenu načina modela i funkcioniranja unutar stranke, u SDP-u nema mjesta, piše N1.

Osobno se neće kandidirati za predsjednika SDP-a, smatra da je stranci sada potreban konsenzus. “Ne želimo podržavati ime, prezime i pojedinca, nego isključivo programe. Trebamo njegovati zajedništvo u ovom trenutku’.

Kandidat za predsjednika Peđa Grbin im je, kaže, iznio program, a stavovi su im kompatibilni.

– SDP je u krizi zbog lošeg rada. Nema mjesta za one koji ne žele promjenu načina modela i funkcioniranja unutar stranke.

Na upit može li se ponoviti što je bilo prije, da imaju Milanovićeve zastupnike za vrijeme Bernardića, da će sada imati Bernardićeve zastupnike za vrijeme novog predsjednika, koji će mu donositi samo probleme, Mišo Krstičević je rekao:

– Kad imate problem s time, nekim ljudima se treba zahvaliti. Bolje manje, nego imati nehomogenu skupinu koja vam samo pravi probleme. Svatko tko ne provodi politiku stranke, nije netko tko želi dobro onima unutar stranke. Politike moraju biti jasne, pravične, hrabre i ispravne i treba ih se držati. Onaj tko se ne želi toga držati ne treba biti u SDP-u. Ako netko u više navrata prekrši ono što je stav predsjednika, stav vodstva SDP-a, taj nema što raditi u SDP-u, poručio je.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal