Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Delnicama teretni vlak udario i samljeo BMW, vatrogasci izrezali smrskani lim i spasili vozača

Dramatična prometna nesreća koja je od jučerašnjih prijepodnevnih sati plijenila pažnju Delničana nije, na svu sreću, donijela ljudske žrtve, već samo priličnu materijalnu štetu te višesatni zastoj željezničkog prometa između željezničkih postaja Delnice – Lokve.

Prizori s mjesta sraza teretnog vlaka i automobila teško su koga na prvi pogled mogli uvjeriti da je vozač, tridesetogodišnji Delničan D. M. preživio. Naime, njegov BMV na željezničkom prijelazu prema delničkom naselju Vučnik kompozicija teretnog vlaka koji se kretao u smjeru Rijeke samljela je do neprepoznatljivosti, vukla ga dvadesetak metara te doslovce zabila u stup za opskrbu električnom energijom.

Baš taj udarac, koliko god to paradoksalno zvučalo, bio je sreća u nesreći jer je itekako upitno što bi bilo da je teretni vlak nastavio vući automobil i nesretnog vozača.

Ovako je udarac značio i kraj sraza vagona i osobnog automobila iz kojeg su vatrogasci tek rezanjem lima uspjeli izvući teško ozlijeđenog vozača koji je, po izjavama očevidaca, bio pri svijesti i s vidljivim težim ozljedama nogu.

Što se dogodilo utvrdit će policijska istraga koju su ju počeli provoditi djelatnici Policijske postaje Delnice, a znakovito je da se teški sudar dogodio na prijelazu koji je označen svjetlosnom i zvukovnom signalizacijom i koji je Delničanima dobro znan po svojoj zloglasnosti jer ovo nije prva nesreća ovakve vrste na tom dijelu pruge Zagreb – Rijeka.

U svakom slučaju i bez obzira na konačne rezultate istrage, poruka je više nego jasna i glasi – na cestovnom prijelazu preko željezničke pruge uvijek maksimalno poštujte sva upozorenja, jer je vlak uvijek jači i brži. Nekoliko dodatnih minuta čekanja puno je bolje od onoga što se dogodilo vozaču BMW-a delničkih registracija. (novilist)

Posljednje objavljeno

Evo koliko novca smijete prenijeti preko granice bez prijave

OgPortal

Počelo rušenje zgrade bivšeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

OG Portal

EMA započela s ispitivanjem lijeka protiv covida-19

OgPortal

Stožer planira testiranje: Kako će izgledati odlazak na svadbu ili koncert?

OgPortal

Capak: Pohana svinjetina je opasnija od AstraZenece

OgPortal

Hoćemo li imati reprizu izbora za gradonačelnika Karlovca od prije četiri godine? Po našoj anketi čini se tako, u drugom krugu ponovo Mandić i Petračić

OgPortal