Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković objavio tko su sve članovi njegove nove Vlade: Dobili smo apsolutnu podršku

U ponedjeljak poslijepodne održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice se novinarima obratio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Premijer je otkrio da će njegova druga Vlada imati 18 članova. Četiri su potpredsjednika Vlade, Tomo Medved (ministar branitelja), Davor Božinović (ministar unutarnjih poslova), Zdravko Marić (ministar financija) i Boris Milošević koji će biti potpredsjednik za društvena pitanja i ljudska prava.

Ostali članovi Vlade su: Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede), Gordan Grlić Radman (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Oleg Butković (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), Vili Beroš (Ministarstvo zdravstva), Nina Obuljen Koržinek (Ministarstvo kulture i medija), Ivan Malenica (Ministarstvo pravosuđa i uprave), Darko Horvat (Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine), Tomislav Ćorić (Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja), Josip Aladrović (Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike), Nikolina Brnjac (Ministarstvo turizma i sporta), Mario Banožić (Ministarstvo obrane), Radovan Fuchs (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Nataša Tramišak (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU).
– Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program Vlade se finalizira i uskoro će biti predstavljen. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prethodne Vlade prelaze u Sabor, rekao je Plenković.

Za Natašu Tramišak premijer kaže kako se radi o stručnjakinji koja je na EU fondovima dosad radila u Osječko-baranjskoj županiji, pa podsjeća da je Radovan Fuchs bio ministar znanosti, obrazovanja i sporta prije desetak godina.

Novinari su upitali kako to da je baš Marija Banožića imenovao ministrom obrane.

– Ovaj put moj je odabir pao na čovjeka mlađe generacije. Tim resorom se može baviti i netko tko nije sudjelovao u Domovinskom ratu zbog svojih godina. Imali smo sreću da su nam u prvoj Vladi sudjelovala dvojica generala pobjedničke hrvatske vojske. Sad, za ovaj ciklus, želimo da to bude netko drugi, poručio je Plenković.

Plenković je potvrdio da će u drugom mandatu krenuti u funkcionalno spajanje općina, ali dodaje da se radi o procesu koji će trajati.

– Smatramo da imamo previše lokalnih dužnosnika, rekao je premijer.(jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal