Aktualno Županija

Radne bilježnice ne, ali svi karlovački osnovci dobit će besplatne likovne mape i pribor za tehnički

U novoj školskoj godini karlovačke osnovce – sve, kako je to bilo proteklih godina – neće dočekati besplatne radne bilježnice, ali hoće likovne mape i pribor za tehnički.

Novina je to u odnosu na prošlotjednu odluku i to zato jer Karlovčani nisu iskoristili novac planiran za pomoć onima koji ostanu bez posla.
Grad je o tome izvijestio priopćenjem u kojem stoji:

“Vrijeme u kojem se nalazimo od nas zahtjeva brze, kontrolirane i kvalitetne reakcije. Tako smo na početku pandemije koronavirusa dodatno osigurali i 600 000 kuna za Socijalni program Grada Karlovca, uz sve ostale mjere pomoći gospodarstvu i građanima vrijednima preko 7 milijuna kuna, a vodeći se brigom o našim sugrađanima, koji su uslijed krize ostali bez redovnih financijskih primanja.

S obzirom da su mjere pomoći gospodarstvu od strane Vlade RH, pa tako i Grada Karlovca donekle uspjele očuvati radna mjesta, a naši sugrađani iskoristili ovu pomoć u iznosu od svega 11 000 kuna, Grad Karlovac je sredstva prenamijenio za kupnju pribora za Tehničku kulturu za predmetnu nastavu i likovnih mapa za sve učenike osnovnih škola, točnije 450 000 kuna, dok će ostatak (140 000 kuna) ostati na poziciji Socijalnog programa u slučaju daljnjih mogućih potreba. Podsjetimo, Grad Karlovac je osigurao 200 000 kuna za kupnju geografskih atlasa za sve učenike 5. razreda te radnih bilježnica za korisnike Socijalnog programa.

Kao što stalno i naglašavamo, Grad Karlovac kao osnivač u stalnom je kontaktu sa školama, pa je tako napravljena i analiza korištenja radnih bilježnica, koja je pokazala kako je većina radnih bilježnica neiskorištena i može se ponovno koristiti, jednako tako 520 000 kuna uloženo je u digitalno opremanje osnovnih škola, a upravo su se digitalni procesi pokazali nužnima u ovoj situaciji.

S obzirom na promjenjivo i složeno stanje u kojem se svi nalazimo, vjerujemo kako ćemo kao i do sada rješenja donositi brzo i kvalitetno na dobrobit čitave zajednice.” (KAportal)