Aktualno OG sada Ogulin

Od jučer testiranih, nema pozitivnih s područja Ogulina

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 86 testiranja na virus COVID-19. Od ukupno testiranih osoba tri su nalaza pozitivna. Sve oboljele osobe su s područja Grada Karlovca. Dvije osobe su bliski kućni kontakti već prije oboljele osobe i to žena mlađe životne dobi i trogodišnje dijete i bili su u samoizolaciji, a za jednu žensku novooboljelu osobu izvor zaraze je nepoznat. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Trenutno iz sustava zdravstva samo je jedan zdravstveni djelatnik (stomatolog) u samoizolaciji zbog bliskog kućnog kontakta s oboljelom osobom.

U Karlovačkoj županiji je ukupno (od veljače) 90 oboljelih osoba, od čega se četiri (4) pacijenata nalazi na bolničkom liječenju u OB Karlovac. Nitko od njih nije priključen na respirator.

U samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Jučer je obavljen nadzor gospodarskih djelatnosti na području Karlovca i na području Duge Rese. Nadzorom inspektora CZ obuhvaćeno je 9 gospodarskih subjekata. Na području Karlovca – 3 ugostiteljska objekta, 1 pekara, 1 banka, 1 trgovina, 1 poslovni prostor. Na području Duge Rese – 2 ustanove. Tijekom nadzora nije zabilježeno ozbiljnije kršenje zadanih mjera.