Trump: Pandemija će se pogoršati prije nego li se stanje popravi

Američki predsjednik Donald Trump obznanio je da će se pandemija koronavirusa “pogoršati prije nego li se stanje popravi” ukazujući istodobno na “zabrinjavajući” rast novih slučajeva zaraze u južnim i zapadnim saveznim državama.

  • Vjerojatno će se nažalost stanje pogoršati prije nego li se poboljša, kazao je Trump dodajući da je to nešto što nerado kaže.

Američki predsjednik prethodno je bio na meti kritika zbog umanjivanja razmjera pandemije i poticanja na što brže otvaranje gospodarstva.

Trump je također rekao da cilj njegove administracije nije samo upravljati pandemijom nego je okončati.

  • Želimo je se riješiti, dodao je.

Trump je nakon dugo vremena ponovno održao konferenciju za medije o pandemiji. Ranije je držao brifinge gotovo svakodnevno, ali je prestao nakon što su bili preneseni i neki njegovi ozbiljni gafovi.

Trump, koji je donedavno odbija nositi masku u javnosti, pozvao je svoje sugrađane da nose masku ukoliko ne mogu održati fizičku distancu od ljudi kojima su okruženi, kako bi se pomoglo spriječiti širenje koronavirusa.

Slučajevi zaraze koronavirusom rastu u SAD-u, uključujući politički važne države poput Floride, Teksasa i Arizone pa je Trump promijenio ton u želji da se broj slučajeva stavi pod kontrolu.

  • Tražimo od svih da ako niste u mogućnosti držati fizičku distancu, nosite masku. Voljeli vi masku ili ne, one ima utjecaj, imaju učinak, a mi trebamo učiniti sve što možemo, rekao je.

Trump je kazao kako se on navikava na masku i da će je nositi kada je u skupini ili u liftu.

  • Nosit ću je, rado, kazao je.
  • Sve što potencijalno može pomoći dobra je stvar, dodao je.

Američki predsjednik također je pozvao mlade Amerikance da izbjegavaju barove s velikim brojem ljudi, u kojima bi se mogao prenositi virus. (hrt.hr)

Facebook Comments