Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pompeo tvrdi, čelnika WHO-a “kupila” Kina, WHO to odbacuje

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je tvrdnje iz Sjedinjenih Država da je njenog čelnika Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa “kupila” kineska vlada.

Mediji su izvijestili da je američki državni tajnik Mike Pompeo britanskim zastupnicima s kojima se sastao ovoga tjedna rekao da je predsjednika Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa “kupila” kineska vlada.

  • WHO nije upoznat s takvom izjavom no snažno odbacujemo napade ad hominem i neutemeljene tvrdnje, poručila je UN-ova zdravstvena agencija u izjavi.

Pompeo je na zatvorenom sastanku pozvanih zastupnika jučer rekao da svoje optužbe temelji na “čvrstim obavještajnim osnovama” no detalje nije dao, prenose The Times i drugi mediji.

List citira “više izvora” koji su prisustvovali događaju održanom u Londonu u organizaciji desničarskog istraživačkog centra za vanjsku politiku Henry Jackson Society.

  • Kad je voda došla do grla, kada je to zaista bilo najvažnije, kad se dogodila pandemija u Kini, dr.Tedros … kojeg je kupila kineska vlada (…)”, navodi list The Telegraph Pompeove riječi.
  • Više ne mogu reći, no mogu reći da ovo što vam govorim temeljim na čvrstim obavještajnim osnovama, bilo je dogovora oko Tedrosova izbora, a kad je voda došla do grla, dobili ste mrtve Britance, rekao je.

Pompeo, američki državni tajnik i Donald Trump oštro su kritizirali odgovor WHO-a na pandemiju koronavirusa i optužili je da pomaže Kini u prikrivanju početne ozbiljnosti stanja i izvor virusa.

No ranije nisu tvrdili da je Teodrosa “kupila” Kina. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal