Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šok s Prisavlja: Televizijska legenda Branko Uvodić na terenu doznao da više ne radi na HRT-u

Nakon 24 godine emitiranja ukida se ‘Lijepom našom’, jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija koja je više puta prošla cijelu Hrvatsku te je gostovala u regiji i svijetu, a kako neslužbeno doznajemo, dugogodišnje zaštitno lice HRT-a na nimalo ugodan način, preko maila, saznao je da više nije njihov djelatnik.
Branko Uvodić danas je dobio mail iz kadrovske službe HRT-a u kojem stoji kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu i to za vrijeme odrađivanja terena jer se nalazi na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Trenutno mu je najveći problem to kako će se vratiti kući jer 26. srpnja više neće biti djelatnik HRT-a i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren.
No tu priči nije kraj. Televizijskom bardu uskraćeno je pravo odabira hoće li prije odlaska u mirovinu iskoristiti godišnji odmor, nego će mu, priča se, umjesto toga biti isplaćen novac. Pokušali smo dobiti službeno očitovanje s HRT-a, no rekli su nam da nisu upoznati s time.
Podsjećamo, prva emisija ‘Lijepom našom’ emitirana je 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu. Od tada je kod publike stekla kultni status i postala brend Hrvatske televizije. Imala je veću gledanost i od ‘urbanije’ ‘A strane’. Iza njih su milijuni prevaljenih kilometara, a broj posjetitelja također je prešao brojku od milijun ljudi.

‘Šteta bi bilo da projekt stane, a možda mogu biti lažno skroman ili lažno neskroman pa reći da on neće biti onakav kakav ja radim te vjerujem da ćemo naći optimalno rješenje i za kuću i za mene da taj, slobodno mogu reći, televizijski brend i dalje živi’, izjavio je Branko Uvodić ranije za tportal.

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal