Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pavić vratio novac za vina i parfeme. Zašto, ako su darovi bili uime ministarstva?

Bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU, a sada saborski zastupnik Marko Pavić, vratio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU 7.071,59 kuna za poklone koje je, kako tvrdi, kupovao europskim kolegama. To je maloprije objavio na svom Facebook profilu.
“Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima”, napisao je na Facebooku.

Ministar nije dodatno pojasnio zašto je, ako je vino, parfeme i dezodorans kupovao kao poklone uime ministarstva, sada taj isti novac vratio.
ZAŠTO JE SAM KUPOVAO?
Priču o šopingu Marka Pavića otkrio je Telegram. Nekoliko dana bivši ministar pokušavao se opravdati za kupovinu 36 butelja vina, olovki, parfema i dezodoransa. Pavić je, kako smo pisali, tražio da mu Ministarstvo refundira 7.071,59 kuna koliko je potrošio na kupljenu robu.

Tvrdio je da je te proizvode kupovao kako bi ih poklonio europskim ministrima i drugim europskim dužnosnicima s kojima je Ministarstvo, kojem je bio na čelu, surađivalo tijekom hrvatskog predsjedanja EU-om. U jednoj verziji objašnjenja Ministarstvo se pozivalo i na ograničeni broj protokolarnih poklona pripremljenih za predsjedanje Unijom.

Sam Pavić, kada je neki dan odgovarao na pitanja novinara, nije problematizirao broj protokolarnih poklona, nego je tvrdio da je darova za europske kolege htio dati “osobni touch”. (telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal