Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump otkazao republikansku konvenciju na Floridi, više nije sigurno

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je u četvrtak republikansku konvenciju na Floridi zakazanu za kolovoz zbog porasta slučajeva koronavirusa u toj državi. Trump je ranije prebacio konvenciju iz Sjeverne Karoline na Floridu, zbog ograničenja koje su tamošnje vlasti odredile za okupljanje, no porast slučajeva koronavirusa nagnao je neke republikance da otkažu svoj dolazak na skup na Floridi. Trump je kazao da nije pravo vrijeme da se drži “konvencija s puno ljudi”
“Vrijeme održavanja ovog skupa nije dobro”, rekao je Trump u brifingu za novinare u Bijeloj kući. “Nije ispravno zbog onoga što se dogodilo nedavno, porasta slučajeva na Floridi. Nije dobro vrijeme da se održi velika konvencija.”

Rekao je da je naredio svojim pomoćnicima da otkažu događaj “kako bi zaštitili Amerikance”.

Republikanski delegati naći će se u Charlotteu u Sjevernoj Karolini, u prvotnoj dvorani u kojoj se trebala održati konvencija, u tjednu koji počinje s 24. kolovozom, rekao je Trump.
Dodao je da će i dalje održati govor, no u “drugačijoj formi” te je rekao da postoje planovi za takozvane “teleskupove” tijekom tjedna.

Trump, koji će se suprotstaviti demokratskom kandidatu Joeu Bidenu na izborima 3. studenog, prebacio je događaj iz Charlottea u Jacksonville na Floridi nakon što je tamošnji guverner odbio garantirati Trumpu da će moći održati veći događaj u zemlji.

Trump kaže da je već informirao guvernera Floride, Rona DeSantosa, o svojoj odluci, koja dolazi u vrijeme kad se SAD nosi s velikim brojem novih slučajeva covida-19 na sjeveroistoku, regiji koja je bila najjače pogođena u prvim mjesecima izbijanja zaraze.

Florida je sada jedna od država s najvećim brojem novih slučajeva koronavirusa u kojoj se dosad zarazilo blizu 390 tisuća ljudi, a umrlo 5600.(tportal)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal