Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U BiH u subotu 304 novozaražene osobe, uvedene nove mjere

U Bosni i Hercegovini u subotu su potvrđena 304 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Federaciji BiH na snagu su stupile dodatne restriktivne mjere čiji je cilj spriječiti ubrzano širenje infekcija.

Prema podacima iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH testirano je 1016 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 174 slučaja.

U Republici Srpskoj testirali su 663 uzorka, a zarazu utvrdili u 130 slučajeva. U tom su entitetu od petka potvrđena i tri smrtna slučaja koja se mogu povezati sa zarazom koronavirusom.

Pojedinačno je najviše novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata bilo na području Sarajeva gdje su 82 novozaražene osobe. Slijedi Banja Luka s 23 slučaja i Bijeljina s 19 novozaraženih. Ukupni broj zaraženih u BiH od početka epidemije sada je blizu 10.000.

Zdravstvene vlasti u BiH procijenile su kako su glavni razlog svakodnevnog troznamenkastog broja novozaraženih okupljanja većeg broja osoba koje pri tom ne nose maske niti održavaju fizičku distancu.

Odlukom entitetskog kriznog stožera u Federaciji BiH stoga je od subote na snazi odluka po kojoj će se u zatvorenim prostorima moći okupljati najviše do 50 osoba, a na otvorenome do stotinu.

Pri tom se moraju pridržavati zaštitnih mjera, odnosno nošenja maski i održavanja uzajamne udaljenosti od najmanje jednog metra. Istodobno je ograničen i rad ugostiteljskih objekata pa će svi oni u Federaciji BiH ubuduće moći biti otvoreni najduže do 23 sata.(hrt)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal