Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ulice u Zagrebu poplavljene, nestvarne scene na Britancu, stradao vatrogasac

Ulice u Zagrebu poplavljene, nestvarne scene na Britancu, vatrogasci: ‘Dobili smo tisuće poziva‘.
Zagreb je sinoć oko 21 sat pogodio snažno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i grmljavinom. Dobar dio gradskih ulica je pod vodom, a vatrogasne sirene odjekuju metropolom.

Prekinut je promet Ilicom, a na Britanskom trgu sve je poplavljeno, voda je ljudima došla do koljena.
Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacija izvijestili su da je Javna vatrogasna postrojba do ponoći već odradila preko 80 intervencija. Osim Javne vatrogasne postrojbe na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. Većina intervencija su tehničke intervencije ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma.
Tijekom jedne od brojnih sinoćnjih intervencija na području Zagreba preminuo je pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kustošija Davor Kovačić, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Zagrebački vatrogasci oprostili su se od svog kolege, kojemu je pozlilo tijekom ispumpavanja vode iz jednog stana. Kako su naveli, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe, Davoru nije bilo pomoći. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Evo koliko novca smijete prenijeti preko granice bez prijave

OgPortal

Počelo rušenje zgrade bivšeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

OG Portal

EMA započela s ispitivanjem lijeka protiv covida-19

OgPortal

Stožer planira testiranje: Kako će izgledati odlazak na svadbu ili koncert?

OgPortal

Capak: Pohana svinjetina je opasnija od AstraZenece

OgPortal

Hoćemo li imati reprizu izbora za gradonačelnika Karlovca od prije četiri godine? Po našoj anketi čini se tako, u drugom krugu ponovo Mandić i Petračić

OgPortal