Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s Ivanom Vukovićem

U današnjoj emisiji “Oči u oči” novinar Radio Ogulina Dubravko Dragičević ugostio je Ivana Vukovića, koji je u četvrtak podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a.

“Izgubio sam izbore i osjećam se odgovornim. Kad je Bernardić dao ostavku, bio sam svjestan da i mi moramo snositi odgovornost. Nije lako. Nakon 23 godine imate grč u želucu”-rekao je u uvodu Vuković, te podsjetio kako je počeo njegov politički život i spomenuo da je isto učinio kad su se sukobili Budiša i Gotovac iz HSLS-a, čiji je bio član. U sukobu nije želio sudjelovati tada, pa ni sada.

“SDP smo u Ogulinu stvarali od nule, 1997. godine. Pomogao nam je Tihomir Rubeša. Rastao nam je broj mandata u Gradskom vijeću, gdje smo danas u većini”-kazao je, uz napomenu, da i dalje ostaje član stranke.

Uzroke poraza na parlamentarnim izborima vidi u unutarstranačkim sukobima i nedorečenim programima, a “bušenje guma” u županiji bilo je, kaže, očito. Stoga ne želi preuzeti odgvornost za unutarstranačke, a potom i lokalne izbore.

Ipak, vjeruje da će SDP opstati, je ima jako dobrih “igrača”. Pogotovo u Ogulinu, gdje je stvorena vrijedna ekipa mladih ljudi. Dalibora Domitrovića ocijenio je kao odličnog gradonačelnika, te smatra da ovaj rezultat s nacionalne neće utjecati na rezultate lokalnih izbora.

“SDP je u Ogulinu uspio u dva navrata, može i treći. Bit će nužan faktor motivacije, koji je sada izostao. Gradsko vodstvo provodi niz kvalitetnih projekata koje realizira, unatoč svim nedaćama koje su ih snašle, od poplave, požara na Sodolu, tuče, prijetnje gradonačelnikovoj obitelji, te sad i korone. Treba to sve izdržati”-rekao je Vuković, odgovorivši novinaru da to nisu ljudi koje je “stvorio”, već im je samo, kaže, pružio priliku, a oni su se svojim radom i pameću stvorili sami.

“Ja bih jedino odmah krenuo sa novom sistematizacijom u gradskoj upravi i tu je malo izgubljen tempo. No, sve ide u dobrom smjeru. Gradi se novi dječji vrtić, uređuju prometnice, ima još niz planova i projekata koje će “ekipa” u gradu kao konstruktivna i pobjednička, dovesti do kraja i započeti nove”.

Na pitanje novinara kako ocjenjuje rad oporbe u Gradskom vijeću, kratko je odgovorio: “Oporba je savršena, uz nju bih ja bio gradonačelnik do penzije!”.