Aktualno Županija

Riječno kino ipak i ove godine – četiri filma vidjet će Karlovčani, a po jedan u još šest gradova i općina županije

Pandemija koronavirusa utjecala je na otkazivanje mnogih događanja pa iako možemo uživati u našim prekrasnim rijekama, nesumnjivo je da svima nešto ipak nedostaje u ovom vremenski, a zdravstveno još više ćudljivom ljetu.

No, nakon Međunarodnog etno jazz festivala, ipak stiže još jedna manifestacija koja je odoljela mjerama sigurnosti i, dakako uz pridržavanje istih, donosi nam malo ljetne zabave i to pod vedrim nebom.

Riječ je o Riječnom kinu uz Karlovačko koje će u svom jubilarnom 10. izdanju biti nešto skromnije nego što je prvotno planirano, ali će i dalje filmoljupcima ponuditi puno razloga za uživanje.
Ove godine Karlovčani će moći uživati u četiri filma, a po jedan će biti prikazan u još šest gradova i općina Karlovačke županije – dakle, 10 filmova za 10 godina manifestacije. Nažalost, zbog specifičnih uvjeta sigurnosti, a uobičajenih ogromnih gužvi, ove godine neće biti podmanifestacije Riječno kino za djecu.

Program počinje već u srijedu u 21 sat u Dugoj Resi, u Amfiteatru, uz francusku dramu/komediju “Sinonimi”, dok će u četvrtak Riječno kino zastati u Slunju na koranskom kupalištu uz američku komediju “Jexi”.

Od petka do nedjelje uživat će Karlovčanke i Karlovčani uz čak četiri filma na Foginovom kupalištu. U petak u 21 sat na rasporedu je drama “Male žene”, filmska ekranizacija bezvremenskog književnog klasika Louise May Alcott. U subotu će filmoljupci imati dvostruki program – u 21 sat na rasporedu je dugometražni dokumentarac “Tusta” o legendarnom pjevaču i frontmenu KUD Idijota, a u ponoć tradicionalni horror film, ovog puta riječ je o “Zlatnoj rukavici”. U nedjelju u 21 sat na rasporedu je, pak, film o još jednoj legendi, ali sportskoj – “Diego Maradona”.

Nakon Karlovca Riječno kino nastavlja se i u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. kolovoza. U ponedjeljak je u Kamanju na kupalištu Petrinski kut uz hit “Jumanji: Iduća razina”, a u utorak u Ogulinu u Frankopanskom kaštelu gdje će publika moći uživati uz američku krimi dramu “Nož u leđa”.

Slijedi mala stanka, a program Riječnog kina nastavlja se u srijedu 12. kolovoza u Vojniću, odnosno na Petrovoj Gori, uz izvrstan sjevernomakedonski dokumentarac “Medena zemlja”.

Napokon, ovogodišnja manifestacija završava u nedjelju 16. kolovoza u Josipdolu na školskom igralištu uz romantičnu fantasy komediju “Yesterday”.

Bit će i dodatnih aktivnosti na većini lokacija poput kvizova na mobitelima, a u Karlovac na projekciju “Tuste” dolazi i redatelj filma Andrej Korovljev, s kojim će biti održan i kratak razgovor o filmu.