Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kina bilježi rast broja novozaraženih četvrti dan za redom uslijed najagresivnijeg povratka bolesti

Kina je u ponedjeljak zabilježila rast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom četvrti dan za redom, uslijed najagresivnijeg povratka bolesti covid-19 u tu zemlju u više mjeseci.
Kineske zdravstvene vlasti u utorak su izvijestile da je dan ranije, u ponedjeljak 27. srpnja, zabilježeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Time je broj novozaraženih u Kini porastao četvrti dan za redom, uključujući i prvi put u nekoliko tjedana dva nova slučaja u Pekingu.
Ta se zemlja našla suočena s najagresivnijim povratkom bolesti covid-19 u više mjeseci, uslijed pojave zaraze u udaljenoj zapadnoj pokrajini Xinjiang te odvojenog žarišta na sjeveroistoku.

Od novih slučajeva, 57 ih je zabilježeno u Xinjiangu, ističe se u priopćenju Nacionalnog povjerenstva za zdravlje. U ponedjeljak je i sjeveroistočna pokrajina Jilin zabilježila dva nova slučaja, prve od svibnja, dok je sjeveroistočna pokrajina Liaoning izvijestila o šest novih slučajeva.(Tportal)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal