Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U BiH najteži dan: 432 zaraženih i 11 umrlih

U Bosni i Hercegovini do sada najteži dan. Od testiranih 1756 uzoraka, u protekla 24 sata, potvrđena je infekcija koronavirusom kod 432 osobe.

Prijavljeno je i 11 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s oboljenjem COVID- 19, od kojih je šest iz Federacije Bosne i Hercegovine i pet iz Republike Srpske. Najmlađa umrla osoba je 39-godišnja žena.

U Republici Srpskoj testirano je 549 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 123 osobe – iz Banja Luke ih je 22. U Republici Srpskoj 13 osoba je na respiratoru, petoro u iznimno teškom stanju. U Federaciji Bosne i Hercegovine testirano je 1207 uzoraka, a zaraženo je 309 osoba. U Sarajevskoj županiji zaraženo je čak 117 osoba.

Budući da su pred građanima Bosne i Hercegovine četiri dana obilježavanja Kurban-bajrama, epidemiolozi obaju entiteta strahuju od povećanja broja zaraženih u iduća dva tjedna.(hrt)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal