Nevrijeme diljem Hrvatske, u Sl.Brodu troje ozlijeđenih

Olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Hrvatsku, danas se nastavilo. Jak vjetar, kiša i tuča pogodili su Slavonski Brod, Požeštinu i Našice. Srušena su stabla, letjeli su stolovi s terasa ugostiteljskih objekata, oštećeni su automobili. Šteta je velika.

U Slavonskom Brodu troje je ljudi teško ozlijeđeno, jedna je žena u životnoj opasnosti. Svi su zaprimljeni u bolnicu.

Bez 200 kvadrata krova ostali su gradska vijećnica i Pučko otvoreno učilište u Dugoj Resi.

– Voda još uvijek curi, voda još uvijek kapa… Ali noćas, cijeli je prostor bio pod vodom, bilo je toliko vode da ne bi mogli ovdje hodati – kaže Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese.

Prve procjene štete: oko milijun kuna.

A led veličine oraha ostao je iza tuče koja je jučer poharala šire karlovačko područje. Cijedilo se i u podrumima obiteljskih kuća, nastradali su automobili, vrtovi. Najviše krovovi.

– Najčešće što radimo je sanacija krovišta ili zamjena, ako su ploče potrgane, probijene ili kompletno pokrivanje s najlonom, ceradama, da zaštitimo da ljudima voda ne uđe u kuću – izjavio je Drago Božić, zamjenik zapovjednika Vatrogasce zajednice Duga Resa.

U Umagu, pijavica je rušila stabla.

Drugi dan, strašni prizori. Podignut asfalt, stabla na cesti, razbijena stakla. Pune ruke posla za vatrogasce.

– Uklanjanjamo stabala s cesta, s auta, krovova, dimnjaci na kućama su nastradali i podignuli krovovi i nadstrešnice – kaže Bojan Štokovac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Umag.

Tijekom cijelog dana radilo se na prvim sanacijama, kako bi se umanjila potencijalna daljnja šteta.

Olujno nevrijeme poharalo našičko područje

Poslije podne područje Našica pogodilo je olujno nevrijeme koja je prouzročilo velike štete. Gradonačelnik Našica Josip Miletić izjavio je kako Našice takvo nešto ne pamte.

– Imamo velike štete na javnim i privatnim objektima, stradali su krovovi, od siline vjetra popadala su brojna stabla i oštećeno je puno automobila. Sve relevantne službe su odmah izašle na teren vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća i djelatnici vodovoda, i odmah krenuli u sanaciju – rekao je gradonačelnik Miletić.

– Bilo je i tuče, štete su jako velike, vidjet ćemo što će pokazati procjena -dodao je. (hrt)

Facebook Comments