Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Bivša prva dama SAD-a otkrila da pati od depresije: Između ostalog, za to krivi i Trumpa


Na depresiju su utjecali pandemija, rasistički prosvjedi i Trumpova administracija

Michelle Obama priznala je da pati od “depresije niskog stupnja”, što je potaknuto pandemijom koronavirusa, rasnim problemima u SAD-u i onim što ona naziva “licemjerjem” Trumpove administracije.

U drugom izdanju njenog podcasta, koji je emitiran u srijedu, bivša prva dama otkriva da je razmišljala o promjeni kroz koju je prošla njezina obitelj, ali i ostali, kao rezultat pandemije.

  • Znam da se borim s nekim oblikom niskog stupnja depresije. I to nije samo zbog karantene, nego i zbog rasnih nemira, a samo promatranje ove administracije, i njenog licemjera iz dana u dan dodatno potiče depresiju.
    Obama je priznala da noću nemirno spava te se često budi ”jer se brine o nečemu ili osjeća pritisak”
  • Prošla sam te emocionalne vrhunce i padove koje mislim da svi osjećaju, gdje jednostavno izgubite sebe, i ponekad…postoje tjedni kada se moram predati i ne biti tako teška prema samoj sebi – rekla je.

Prosvjedi ‘Black Lives Matter’ protiv rasističkih diskriminacija i neprestani nemiri u zemlju utjecali su na njeno raspoloženje, priznala je.

  • Moram reći da je iscrpljujuće buditi se s vijestima, s time kako ova uprava nije reagirala, probuditi se s još jednom pričom o Afroamerikancu koji je nekako dehumaniziran, povrijeđen, ubijen, ili, lažno optužen za nešto. I to je dovelo do težine koju, već neko vrijeme, nisam osjećala u životu – rekla je.

Tijekom podcasta bivša prva dama rekla je da joj je tijekom života u Bijeloj kući, kojeg je opisala kao obiteljski život ”izvan norme redovnog života”, bilo važno pridržavati se rasporeda. A tako nešto je koristila tijekom pandemije, posebice tijekom zatvaranja.

  • Barack je u svom uredu, zove, radi na svojoj knjizi. Ja sam u svojoj sobi, djevojke su za njihovim računalima – rekla je – ali točno u pet sati svi izlaze iz svojih kutaka i radimo neku zajedničku aktivnost. Volimo slagati puzzle. Samo sjedimo i slažemo tisuću puzzli.

Nakon večere obitelj Obama najčešće igra kartašku igru koju je bivši predsjednik Barack Obama podučio svoju sada već odraslu djecu. Par ima dvoje djece, Mali (22) i Sashu (19).

Obama je rekla da zatvaranje nije bilo stresno za njenu djecu jer ”kao da im je bilo potrebno da se malo uspore”.

Rekla je da je pandemija ujedno i prilika da “odlučite kako se želite prikazati u novom svijetu. Jer će to biti novi svijet. “

A njezina najveća nada je da će ljudi nastojati postići samo bolji svijet. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Konobari, vozači, čuvari, susjedi – svi će moći kontrolirati imate li covid propusnicu

OgPortal

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal

Berlusconi izašao iz bolnice, ali na sporedni izlaz

OgPortal