Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Novom Vinodolskom i Crikvenici pozitivno iznenađeni sezonom

Najveći turistički promet ove godine, uz Istru, ima Kvarner. Jedno od najposjećenijih odredišta je Crikvenica, koja ostvaruje više od 70% prošlogodišnjih rezultata. Sezona nije podbacila ni u Novom Vinodolskom, koji se posljednjih godina okrenuo nautičkom turizmu.

Lijep prizor na ulazu u Novi Vinodolski: marina popunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Tranzitni promet ovdje je ove godine veći za 50%.

  • Definitivno je ove godine nautički turizam dobio na važnosti, upravo zato što nautički turizam sam po sebi podrazumijeva jednu vrstu izoliranosti – gosti se mogu s obiteljima uputiti na uživanje u moru i plovidbi da izbjegnu stres, buku i prenapučenost nekog mjesta, rekla je Aleksandra Kolundžić, šefica recepcije i marketinga Marine Novi.

Sličan prizor i u marini na izlazu iz Novog. Popunjeni su svi vezovi, sezona je i bolja nego lani. Novi Vinodolski sada je na 72% prošlogodišnjih rezultata. Zadovoljni su i u hotelu, u kojem trenutačno boravi oko 450 gostiju.

  • Iznenađeni smo pozitivno naravno, trendovi su vrlo dobri, očekivali smo slabije rezultate, jako se trudimo, rekla je Leila Štrus, direktorica hotela Lišanj, Novi Vinodolski.

Ni bračni par Lukšić iz Crikvenice nije mnogo očekivao od ove sezone. Ipak, do kraja kolovoza popunjeni su im svi apartmani.

U Crikvenici je trenutačno oko 20.000 gostiju, 75% u odnosu na prošlu godinu.

  • I dalje nas najviše vole Nijemci, njih imamo 30%. Mi smo autodestinacija što se u ovom slučaju pokazalo kao velika prednost, rekla je Marijana Biondić, direktorica TZ-a grada Crikvenice.

Ono čega ove godine pomalo nedostaje su manifestacije, sve redom otkazane ili reducirane zbog epidemioloških mjera. Jer u ovoj izazovnoj sezoni ipak je bilo važno na prvo mjesto staviti sigurnost. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal