Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stigla velika pošiljka zaštitne opreme; Trut: Pripremljeni smo za jesen

Više od tisuću tona zaštitne medicinske opreme stiglo je u Hrvatsku, a prioritet u dobivanju opreme imat će ona mjesta najviše ugrožena zarazom.

Preko 1.150 tona zaštitne opreme Hrvatska je platila 440 milijuna kuna od čega je 380 milijuna financirano fondovima EU.

Većina zaliha skladišteno je u Jastrebarskom, a među opremom su zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva, rukavice i slično.
Kako je u razgovoru za N1 pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut rekao, prioritet u podjeli opreme su mjesta najugroženija širenjem zaraze, kao i njihovi zaposlenici, a to se osim na bolnice, odnosi na domove za starije i sve domove u sustavu socijalne skrbi, službe koje se bave suzbijanjem virusa, civilna zaštita, policija, carina… Istaknuo je i da situaciju u Hrvatskoj smatraju stabilnom.

medicinska zaštitna oprema, koronavirusIzvor: N1
“To je zadnji kontejner iz aktivnosti nabave sredstava zaštitne opreme iz Republike Kine. Došlo je devet zrakoplova, tri broda, negdje oko 1000 tona različitih sredstava, maskica, odijela, zaštitnih naočala, dezinficijensa”, rekao je novinarima Trut u skladištu civilne zaštite u Jastrebarskom i dodao kako je vrijednost cjelokupne zaštitne opreme 440 milijuna kuna, od čega je 380 milijuna kuna dobiveno iz fondova Europske unije.

Time mislimo, naglasio je, da smo zaista pripremljeni za sve ono što dolazi na jesen.

Istaknuo je kako se u skladištu civilne zaštite u Jastrebarskom nalazi 1150 tona zaštitne opreme i još 200 tona u regionalnim skladištima u blizini Splita, Rijeke i Osijeka.(N1)

Posljednje objavljeno

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal

Karlovčanka dobila poziv da primi drugu dozu cjepiva. Ali, postoji problem: Još nije dobila ni prvu

OgPortal

Milanović o neradnoj nedjelji: To je predizborna finta

OgPortal

Iz Nacionalnog Stožera

OgPortal

U Ogulinu 11 osoba zaraženo virusom

OgPortal

Prva pričest

OgPortal