Zagrepčanke nije bilo nekoliko dana u stanu, kad se vratila našla je ovu cijev usred sobe. Priča je suluda

Predstavnik stanara odlučio je da gospođi treba priključak na kondenzacijski bojler, iako nema plin. Iako je nije pitao

Zagrepčanka Ana Šunić prilično se iznenadila kada se u nedjelju popodne vratila u svoj stan na adresi Kralja Držislava 12. Iz jednog zida virila je cijev duljine pola metra koje tamo nije bilo kada je prošli tjedan otišla iz stana.

“Uđem u stan i ugledam tu cijev i ne znam otkuda tamo i jasno mi je samo da je netko ušao u moj stan dok me nije bilo i obavio radove. Cijev je usred sobe pa mi nije jasno je li za bojler ili dimnjak, ali budući da nemam plin i ne koristim dimnjak nije mi bilo jasno zašto je ugrađena”, ispričala nam je Šunić koja je bizaran događaj prijavila policiji.

Iznenađena stanarka, koja se nakon potresa u suterenskom stanu borila i s poplavama, kaže nam da će cijelu nekretninu ionako morati obnavljati. “Moraju se čupati svi zidovi, vodovi i sve, stan je totalka. Tako da postavljanje cijevi ima još manje smisla”, pojašnjava. Ipak, kao najveći problem ističe činjenicu da je netko naprosto uzeo ključeve stana koje je ostavila kod susjede te bez njezina dopuštenja odradio radove dok je nije bilo.‘PA TKO NE BI HTIO CIJEV?!’
Šunić je, kaže nam, odmah zvala predstavnika stanara, gospodina Čedomira Basića koji joj je rekao da on ne zna ništa. “Pitala sam ga tko je naredio da se u mom stanu obave radovi i tko je majstorima dao informaciju da je ključ kod moje susjede. On se napravio lud i rekao da ne zna ništa”, priča nam Šunić koju brine, logično, još jedna stvar: “Kako sam zbog poplave u selidbi, pa su mi stvari raseljene, nisam ni sigurna nedostaje li mi nešto”, priča.

Telegram je ubrzo kontaktirao gospodina Basića. Predstavnik stanara nam je, iznenađen interesom, rekao kako su pristupili sanaciji dimnjaka nakon što su stari porušeni u potresu te su nakon toga odlučili odmah napraviti i priključke za kondenzacijske bojlere u svim stanovima. U činjenici da je kao predstavnik dopustio radove u tuđem stanu dok te osobe nije bilo, i bez njezina znanja, Basić ne vidi ništa problematično.

“Nema problema ako ona neće priključak na dimnjak u stanu! Ali tko to ne bi htio?! Ja ne znam postoji li netko takav! Uz to, sve je plaćeno iz pričuve. Da nije napravljeno, onda bi opet bilo bune zašto nije napravljeno. Ako gospođu smeta neka se obrati tvrtki koja je to radila i neka to riješe”, bio je odrješit predstavnik stanara. Kada smo ga pitali tko je izveo radove, rekao je da je tu informaciju već dao Šunić.

CIJEV JE IPAK SKINUTA
No, vlasnica stana nam kaže da tu informaciju nije dobila. “To je čista laž, ne bih išla na policiju prijaviti te ilegalne radove da sam znala tko je bio izvođač”, kaže nam. Stoga smo ponovno zvali Basića, ali nam je ovoga puta poklopio čim smo krenuli s pitanjem.

Telegram se potom obratio Dimnjačarskoj obrtničkoj zadruzi koja nam je dala kontakt dimnjačara Stjepana Crljena koji godinama redovno pregledava dimnjake na toj lokaciji. On nam je objasnio kako je predstavnik stanara doista naručio majstora koji je bio zadužen da u sve stanove postavi priključke za kondenzacijske bojlere.

Nešto kasnije u danu, nazvala nas je ponovno gospođa Šunić. Kako kaže, predstavnik stanara ubrzo nakon Telegramovog poziva kontaktirao je majstora kako bi došao i uklonio cijev koju nikad nije tražila.(telegram.hr)

Facebook Comments