Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Otvara se Alcatraz nakon višemjesečne karantene

Otok Alcatraz, poznat po slavnom zatvoru, otvara se u ponedjeljak nakon što je više od pet mjeseci bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, objavila je u petak uprava američkih nacionalnih parkova.
Trajekti će do otoka prevoziti manje putnika kako bi se omogućila fizička distanca, neki unutarnji dijelovi kompeksa ostat će zatvoreni, a pratnja vodiča uvest će se kasnije, stoji u priopćenju.

Od ponedjeljka će se ponovo moći razgledati ćelije izvana, poznata zgrada 64, ured upravitelja zatvora, vodeni toranj, časnički klub i radionica.Od otvorenih prostora posjetitelji će moći obići otočnu Eagle Plazu, dvorište za rekreaciju i ružičnjak, kao i istočnu, zapadnu i sjevernu cestu.Kretanjem koje će se odvijati u jednome smjeru upravljat će rendžeri.

Alcatraz, dio rekreacijskog područja Golden Gate, prostire se na oko devet hektara.

Nekoć utvrda iz Građanskog rata i vojni zatvor, od 1934. do 1963. služio je kao savezni zatvor. Javnosti je otvoren 1973. i postao je tako popularan da su karte za trajekt i ulaznice rasprodane tjednima unaprijed.(Tportal)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal