Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Primorsko-goranska županija donijela vlastite preporuke; danas testiranja za turiste na Cresu i Lošinju

Petero je novozaraženih na području Primorsko-goranske županije, svi su mladi koji su se vratili s ljetovanja u Dalmaciji, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Među njima je i jedan stranac, turist iz Praga. Testirani su kao kontakti ili zbog blažih simptoma. Mjesta zaraze su noćni klubovi i druženja na plažama bez održavanja fizičke distance.
Dobra vijest je da su tri osobe ozdravile pa je tako u PGŽ trenutno 24 aktivna slučaja i 152 izliječenih. U KBC-u su smještene tri osobe, dok je 21 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Temeljem epidemiološke analize slučajeva SARS-CoV-2 infekcije tijekom srpnja i kolovoza na području Primorsko-goranske županije, Županijski Stožer civilne zaštite donio je preporuke za građane koji se vraćaju s godišnjeg odmora ili su putovale izvan PGŽ.Preporučuje se građanima prepoznavanje rizika izloženosti kod osoba koji su prema epidemiološkoj anamnezi boravili na područjima gdje se u sklopu konzumiranja turističkih sadržaja kreće veći broj ljudi, kojom prilikom dolazi do neizbježnih bliskih kontakata. Navedeno se pogotovo odnosi ako su građani putovali javnim ili turističkim prijevozom na dužim relacijama, posjećivali noćne klubove i slične ugostiteljske objekte, napučena gradska okupljališta i slično.(Tportal)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal