Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kacin nagovijestio uvođenje karantene u subotu ili nedjelju: U Hrvatskoj je možda već počeo treći val epidemije!

Slovenski ministar javne uprave Boštjan Koritnik i vladin glasnogovornik za COVID-19 Jelko Kacin u Ljubljani su održali tiskovnu konferenciju na kojoj su iznijeli novosti o epidemiološkoj situaciji u zemlji i susjedstvu. Kacin je najavio da će slovenska vlada u četvrtak poslijepodne objaviti konačnu odluku o tome hoće li se – i kada – za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske uvesti karantena.
Od 27 novooboljelih koliko je danas zabilježeno u Sloveniji ustanovljeno je da je 12 došlo iz Hrvatske, izvijestio je Kacin.

Nacionalni institut za javno zdravlje pripremio je prezentaciju o epidemiji u Hrvatskoj, u kojoj su objavili podatak da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji 64,5 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, a u Šibensko-kninskoj čak 60,9 na 100 tisuća stanovnika. S druge strane, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji brojke su vrlo niske.
Slovenska vlada objavila je i kako je ogromna većina oboljelih koji su posljednjih dana došli iz Hrvatske – čak njih 43 posto – uzrasta od 15 do 24 godine. Ogromna većina njih dolazi s Paga, neki iz Vodica i Makarske, rekao je Kacin, koji je precizirao da je poznato da se na plaži Zrće uživaju psihoaktivna sredstva, što znatno utječe na širenje virusa.

‘U takvoj situaciji teško je prognozirati kretanje broja oboljelih u nekoliko posljednjih dana. Ne isključujemo mogućnost da je u Hrvatskoj već počeo treći val epidemije’, rekao je vladin glasnogovornik. (Tportal)

Posljednje objavljeno

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal

Erdogan nakon nasilja u Jeruzalemu nazvao Izrael terorističkom državom

OgPortal