Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U BiH uhićenja zbog krijumčarenja migranata, u Kladuši i dalje napeto

Dvije osobe uhitila je u utorak policije u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su krijumčarili migrante u tu zemlju iz Srbije, a njihovo privođenje dio je velike akcije koju dvije zemlje provode kako bi pokušali zaustaviti rastući val ilegalnih migracija.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) priopćeno je kako su dvije osobe čiji identitet nije objavljen uhićene u Bratuncu u istočnoj Bosni, gradiću koji je smješten uz samu granicu sa Srbijom.

Uhićena dvojica dio su veće mreže koja je organizirala krijumčarenje migranata a tijekom njezina razbijanja ranije je uhićeno devet osoba s obje strane granice. Svi su pripadnici organizirane kriminalne skupine koja je migrante preko BiH prebacivala ka Hrvatskoj.

Akcija pod kodnim nazivom “Kajak” provedena je u suradnji bosanskohercegovačke policije i Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije uz potporu Policijskog središta jugoistočne Europe (SELEC), organizacije u čijem je članstvu jedanaest država šire regije.(tportal)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal