Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Od 80 uvezenih slučajeva koronavirusa u Sloveniji 65 su iz Hrvatske

Od 80 uvezenih slučajeva koronavirusa u Sloveniji 64 su iz Hrvatske, objavile su zdravstvene vlasti, pa vlada preporučuje svojim državljanima da se što prije vrate s ljetovanja u susjednoj zemlji jer će inače ići u karantenu.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 37 novih slučajeva, deset više nego prethodni dan. Od početka epidemije se koronavirusom zarazilo ukupno 2493 ljiudi, a 139 ih je preminulo. Trenutno je u Sloveniji 285 zaraženih, najviše u Ljubljani 80.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u posljednjih tjedan dana je od 80 uvezenih zaraza 64 bilo iz Hrvatske.

Konačnu odluku o uvođenju karantene za povratnike iz Hrvatske vlada bi trebala donijeti sutra, ali je vrlo vjerojatno da će krajnji rok za povratak bez odlaska u izolaciju biti ponoć u subotu ili u nedjelju, navode slovenski mediji.

Vladin glasnogovornik Jelko Kacin u utorak navečer je sugerirao da bi se iz karantete možda mogli izuzeti Slovenci koji ljetuju u Istri koja je po slovenskim kriterijima u “zelenoj” zoni za razliku od drugih hrvatskih županija. (hrt)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal