Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

BiH: 318 novozaraženih i šest umrlih, šk. godina počinje u rujnu

Od koronavirusa je u subotu u BiH zabilježena zaraza kod 318 i smrt šest osoba što je smanjenje u odnosu na dan ranije, izvijestile su vlasti koje su najavile redoviti početak školske godine u rujnu te primjenu posebnih mjera u slučaju eskalacije epidemije.

Kako su izvijestile entitetske vlasti, u Republici Srpskoj je testiranjima u zadnja 24 sata zabilježeno 86 novih slučajeva obolijevanja od Covida-19, dok je u Federaciji BiH takvih 232 osobe. Po tri, uglavnom osobe starije životne dobi, preminule su u oba entiteta.

Dan ranije zabilježena su 364 novozaražena te smrt 10 pacijenata.

Najviše oboljelih je iz Sarajevske županije, a slijede Doboj i Banja Luka s 14 odnosno 13 novih slučajeva.

Od početka epidemije zabilježeno je 17.736 slučajeva zaraze koronavirusom, a 532 osobe su preminule. Oporavilo se njih 10.862.

Krizni stožer entiteta Federacije BiH naložio je županijama, koje su nadležne za obrazovanje, početak školske godine u rujnu sukladno redovitim planovima.

Istodobno je zatražio da svaka obrazovna ustanova na području županija u skladu s naredbom mora imati krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covida-19. To može uključiti i organiziranje online nastave, te druge mjere.(hrt)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal