Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Bijela kuća najavila izvanrednu presicu: Trump će objaviti veliko otkriće o koronavirusu!


Na konferenciji će prisustvovati i ministar zdravstva Alex Azar te Dr. Stephen Hahn, povjerenik američke Agencije za hranu i lijekove

Američki predsjednik Donald Trump večeras bi trebao objaviti vijest o ‘velikom otkriću’ kada je riječ o liječenju koronavirusa, objavila je na Twitteru Kayleigh McEnany, glasnogovornica Bijele kuće, prenosi MSN news.
‘Održat će se konferencija za medije predsjednika Donalda Trumpa u 18 sati (po lokalnom vremenu), o velikom otkriću vezanom uz kineski virus’, objavila je na Twitteru, dodajući da će prisustvovati i ministar zdravstva Alex Azar te Dr. Stephen Hahn, povjerenik američke Agencije za hranu i lijekove.

Ranije danas je Trump rekao kako FDA (Američka Agencija za hranu i lijekove) otežava kompanijama da pronađu ljude na kojima bi testirali cjepivo i lijekove.

‘Očito se nadaju da će se sve odgoditi do nakon 3. studenog’, dodao je Trump.
Predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi te je njegove komentare nazvala vrlo opasnima.

‘FDA je odgovorna za odobravanje lijekova, nakon prosudbe o njihovoj sigurnosti i djelotvornosti, a ne nakon izjava iz Bijele kuće o brzini i politizaciji’, rekla je Pelosi i dodala da je predsjednikova izjava vrlo opasna.

‘Čak i za njega, ovo je previše. Ugrožava zdravlje i dobrobit američkog naroda’, rekla je Pelosi. (jutarnji.hr)