Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Zagrebu 53 novozaražene osobe, o novim slučajevima javljaju i iz drugih dijelova Hrvatske

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od subote, u Hrvatskoj su trenutno 2.052 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U iščekivanju novog izvješća koje bi trebalo biti objavljeno u 14 sati, donosimo informacije koje od nedjelje ujutro objavljuju lokalni stožeri diljem Hrvatske.

Zagreb: 53 nova slučaja
U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Za 111 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

10 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 18 osoba su kontakti od ranije pozitivnih osoba, a kod 12 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod devet je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH te dvije iz Srbije.

Iz NZJZ su izvijestili da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba negativni na Covid-19.

U Zagrebu je trenutno ukupno 599 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok su 1154 osobe u samoizolaciji.

Istarska županija: 2 nova slučaja
Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 286 uzoraka briseva (146 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna.

Jedna osoba je bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom, a u drugom slučaju je u tijeku epidemiološka obrada.

Trenutno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 188 osoba.

Osječko-baranjska županija: 11 novih slučajeva
Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je ukupno 235 uzoraka, a zaraženost koronavirusom utvrđena je za 11 osoba. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i Općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac.

Mjera samoizolacije određena je za 30 kontakata novooboljelih pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 286 osoba.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 pacijenata od kojih su tri na respiratoru.

Inspektori i službenici civilne u noći 22./23. kolovoza proveli su dva nadzora na svadbenim svečanostima i jedan rada noćnog kluba, a za prekršenu mjeru ograničenog rada ugostiteljskih objekata izrekli su jedno usmeno upozorenje.

Sisačko-moslavačka županija: 5 novih slučajeva
U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Dvije osobe su s područja grada Kutine, jedna s područja grada Popovače, jedna s područja grada Siska te jedna s područja općine Martinska Ves.

Primorsko-goranska županija: 9 novih slučajeva
U Primorsko-goranskoj županiji devet je novozaraženih osoba.

Riječ je o kontaktima zaraženih osoba koje su prethodno stavljene u samoizolaciju te mlađim ljudima koji se vraćaju s godišnjih odmora iz Dalmacije.

Vukovarsko-srijemska županija: 1 novi slučaj
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 (iz Vinkovaca), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 585, od kojih su 445 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 120 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7630. U samoizolaciji na području županije je 183 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 55 radnika (8 liječnika, 33 medicinske sestare/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). (jutarnji.hr)