Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zbog kaosa na austrijskoj granici reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova


Ministar Grlić Radman kontaktirao je kolegu Schallenberga, Veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova, kao i Ministarstvom unutarnjih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zabrinuto je sinoć nastalom situacijom na slovensko-austrijskoj granici te je odmah reagiralo prema austrijskim institucijama i najvišim dužnosnicima, izvijestili su danas iz MVEP-a.

Ministar Grlić Radman kontaktirao je kolegu Schallenberga, Veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova, kao i Ministarstvom unutarnjih poslova, dok je pomoćnica ministra za Europu MVEP-a telefonski razgovarala s austrijskim veleposlanikom u RH. U razgovorima je izražena zabrinutost situacijom te upućen poziv za žurnim pronalaskom rješenja za brži protok vozila i putnika, kako bi se skratilo zabrinjavajuće dugo čekanje na ulazak u Austriju, uključujući za potrebe tranzita.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavit će pratiti situaciju na austrijskoj granici i sukladno tome dalje reagirati. Vjerujemo da će se uskoro pronaći rješenje, na dobrobit svih putnika kako bi što prije stigli na svoja odredišta, a zadnje informacije iz austrijskog MUP-a govore o olakšavanju strogih mjera i postupaka te ubrzanju protoka vozila i putnika pri ulasku u Austriju. (vecernji.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal