Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Južna Koreja zbog dnevnog rekorda zaraženih opet poziva na rad od kuće

Južna Koreja pozvala je tvrtke da njihovi zaposlenici rade od kuće nakon objave najvišeg dnevnog broja zaraženih od ožujka i kao nova žarišta označila je pozivne centre i logistička skladišta.

Južna Koreja prijavila je 441 novi slučaj koronavirusa u srijedu, najveći broj zaraženih u jednome danu od početka ožujka, kad je zemlja imala prvu veliku epidemiju, rekli su korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Premda su vlasti rekle da je zadnje povećanje povezano s nedavnim širenjem zaraze u crkvi i na protuvladinu skupu ranije ovog mjeseca, upozorili su na mogućnost novih žarišta u gusto naseljenim područjima.”Molimo temeljito provjeravajte rizične čimbenike na radnim mjestima u kojima je radno okružje posebno ranjivo na zarazu, poput pozivnih centara i logističkih skladišta”, rekao je ministar zdravstva Park Neung-hoo.

“Kako biste smanjili prijenos virusa na radnom mjestu, molimo smanjite broj djelatnika fleksibilnim radnim vremenom, radom od kuće i radnim satima”, dodaje se.

U ožujku je Južna Koreja prijavila širenje zaraze u pozivnom centru, a najmanje 100 slučajeva povezano je s logističkim centrom koje vodi internetski trgovački div Coupang Corp. u lipnju.

Park je rekao da je najmanje 80 posto zaraženih proteklog tjedna iz gusto naseljena područja Seula i da su mnogi povezani s crkvom i političkim skupom.

U zemlji je prijavljeno ukupno 18.706 slučajeva covida-19 i 313 umrlih. Ukupno 933 slučaja povezana su sa širenjem zaraze u crkvi, navodi KCDC.(N1)

Posljednje objavljeno

Dvije ruske školarke zapalile 195 tona slame, htjele snimiti video za TikTok

OgPortal

Konobari, vozači, čuvari, susjedi – svi će moći kontrolirati imate li covid propusnicu

OgPortal

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal