Pomoćnik Tomislava Ćorića dao ostavku zbog istrage o Josipi Rimac kojom je obuhvaćen

Domagoj Validžić, državni tajnik i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, dao je ostavku zbog proširenja istrage u slučaju vjetroelektrane u koju je uključen i on, javlja Media servis.

PN Uskok jučer je donio još jedno rješenje o proširenju istrage protiv Josipe Rimac, donedavne državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice, a tim rješenjem je obuhvaćen i Validžić.

Rimac se, između ostalog, tereti da je u dogovoru sa šefovima C.E.M.P.-a, kako Uskok navodi, “angažirala pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike s kojim je u tazbinskim odnosima”, pa se po svemu sudeći radi o Domagoju Validžiću.

On im je trebao pregledavati dokumentaciju i davati savjete, ali isto tako i pogodovati kroz svoj utjecaj u Ministarstvu da se C.E.M.P.-ovim vjetroelektranama osigura što veća otkupna cijena struje. Pritom je, tvrdi Uskok, zajedno s Rimčevom pokušavao utjecati i na nadležne u HROTE-u kao i u Ministarstvu.

Međutim, u HROTE-u su odbijeni, a onda je Validžića uputila da on “korištenjem svog utjecaja u Ministarstvu” osigura prihvaćanje zahtjeva C.E.M.P.-a.

Uskok navodi da je on to i učinio te je zajedno s Rimčevom “od službene osobe Ministarstva zatražio donošenje takve odluke koja ipak nije donesena jer je u međuvremenu I. okr. uhićena”.(jutarnji.hr)

Facebook Comments