Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Broj zaraženih u Latinskoj Americi prešao sedam milijuna

U Latinskoj Americi broj zaraženih koronavirusom prešao je brojku od sedam milijuna, iako neke zemlje počinju pokazivati blago opadanje broja novozaraženih u regiji s najvećom razinom zaraze u svijetu, prema službenim podacima latinoameričkih zemalja.

Prosječan broj dnevnih slučajeva na kontinentu pao je na približno 77.800 u posljednjih sedam dana do srijede, dok je prošli tjedan ta brojka iznosila 85.000, pokazali su vladini podaci.

Šest mjeseci otkad je prvi slučaj potvrđen u Brazilu, zemlja s najvećim brojem zaraženih nakon SAD-a jučer je prijavila 44.235 novih slučajeva i 984 smrti u posljednja 24 sata, zbog čega je ukupan broj zaraženih skočio na 3.761.391, a umrlih na 118.649.

Unatoč uznemirujućim brojkama, brazilske vlasti kažu da opadaju brojke novozaraženih, dok raste dnevni broj umrlih.

Meksičke vlasti rekle su da se suočavaju sa stalnim opadanjem slučajeva, iako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kaže da je razina pandemije u drugoj najmnogoljudnijoj latinoameričkoj naciji potcijenjena.

WHO je kazao da Meksiko i druge zemlje u regiji trebaju povećati testiranje te je izrazio zabrinutost po pitanju visoke razine koronavirusa među mladim ljudima.

Brazil, Peru, Meksiko, Kolumbija i Čile među deset su zemalja s najvećim brojem oboljelih na svijetu. S više od 28 tisuća smrti, Peru također ima najveću smrtnost po broju stanovnika od Covida-19 u regiji.

Argentina je u međuvremenu u srijedu prešla brojku od 10 tisuća dnevnih slučajeva prvi put otkad je izbila pandemija. Taj porast doveo je da se postrože mjere karantene u nekim provincijama.

Argentina je prijavila vrlo visoku stopu pozitivnih slučajevima, iznad 40 posto, među onima koji se testiraju, što je uz Meksiko i Boliviju jedna od najviših u svijetu.

U 13 dana dogodio se porast slučajeva sa šest na sedam milijuna u Latinskoj Americi, što su dva dana više nego zadnji put kad je zaraza porasla za milijun slučajeva.(hrt)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal