Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Policija u Berlinu prekinula prosvjed protivnika mjera protiv covida-19

Policija u Berlinu naredila je prekid prosvjeda protivnika mjera protiv pandemije koronavirusa zbog nepridržavanja pravila o nošenju maski i održavanja razmaka, priopćila je policija preko Twittera.

– Nažalost nam ne preostaje ništa drugo: organizatorima prosvjeda smo priopćili odluku o prekidu prosvjeda jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uvjeta za održavanje prosvjeda – priopćila je policija preko Twittera.

Nakon što je sud ukinuo zabranu prosvjeda protivnika mjera protiv širenja pandemija koronavirusa što ga je prije nekoliko dana izdao grad Berlin, policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.

– Pravilo o održavanju razmaka, usprkos višestrukom zahtjevu preko razglasa, nije poštivano – stoji u priopćenju.

Prije toga je policija broj sudionika procijenila na oko 18.000. Na prosvjed je pozvala inicijativa “Queerdenken 711” iz Stuttgarta ali i desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD).

Prosvjednici su u Berlin počeli stizati od ranog jutra a u koloni su se mogle vidjeti mnogobrojne zastava Rusije, Njemačke ali i zastave Njemačkog carstva. Tražili su odlazak kancelarke Angele Merkel i ukidanje svih mjera borbe protiv koronavirusa a nosili su i transparente s članovima njemačke vlade u zatvoreničkim odorama.

Mediji javljaju o “miješanoj publici” među prosvjednicima: od čitavih obitelji do pripadnika ekstremne desnice.

Među prosvjednike protiv mjera borbe protiv širenja zaraze dosad su se ubacivali pripadnici krajnje desnice i tzv. Građana Reicha, pri čemu se radi o grupacijama koje negiraju postojanja SR Njemačke.

Za poslijepodne su najavljeni i protuprosvjedi ali je nakon zabrane glavnog okupljanja pred Brandenburškim vratima upitno njihovo održavanje.(hrt)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal