Odvratno: Nemoćnog mladića brutalno tuku i traže novac…

Snimka premlaćivanja i iživljavanja nad mladićem širi se društvenim mrežama, a istražuje ju i policija iz koje kažu da će o rezultatima istrage izvijestiti javnost
Snimka brutalnog premlaćivanja i zlostavljanja mladića iz Kaštela u nedjelju ujutro dignula je javnost na noge. Sramotno iživljavanje petorice mladića nad nemoćnim momkom, od kojega traže novac stigla je i do PU splitsko-dalmatinske iz koje zasad samo doznajemo da znaju za snimku koja je preplavila internet. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, kratko nam kažu, a o rezultatima istrage će izvijestiti javnost.
Nasilnici su izabrali žrtvu koja je fizički slabija, nemoćna i to iskorištavaju na najodvratniji način. Kako je razvidno iz snimke, dvojac napada mladića, dvoje stoje po strani dok jedan snima iživljavanje. Snimljena su dva videa, a očito je da su od nesretnog mladića tražili novac. U napadu su najžešći mladić u narančastim hlačama i dugokosi momak koji su žrtvu udarali i nogama i šakama.

  • Šta se mora dogodit ovi put? El triba? Ka Uskok kad uđe u kuću? El triba? Il poskok? – pita dugokosi mladića vidno preplašenog nakon što su ga okružili.

Čekaj, kad ćeš s parama? – pita ga drugi.

Čekaj tribam vidit koga pitat – kaže momak spominjući posao na što ga jedan od napadača udara po glavi. Dio razgovora se potom ne čuje zbog zrakoplova.

Žrtva se pokušava zaštititi, diže ruke što je razbjesnilo dodatno napadače.

  • Spusti ruku – naređuju mu na što žrtva govori da će nekoga pitati…
  • Ajde pitaj da ne bi dobio šakom u glavu – govore mu, nakon čega se uključuje dugokosi mladić opet ga upozoravajući da spusti ruku dok s njim priča. Guraju ga u zid. Žrtva se pravda.
  • Neću nikoga tuć, neću nikoga tuć – govori im prestrašeno.
  • Spuštaj ruke! – viče mu dugokosi, a potom ga drugi pokušava dohvatiti kružno nogom u glavu. Udaraju ga nogom u vrat. Mladić pada na pod, drži se za glavu.
  • Pare, kad ćeš vratit – opet ga pitaju na što žrtva pita koji je dan, a oni ga ismijavaju.
  • Dajte mi bogati neki rok – pita ih.
  • Imaš dva dana – govore mu.
  • Ajde potrudi se svim silama. Za dva sata da si donija dvi ljade kuna – govore mu dok ga šamaraju po glavi i nogom udaraju dok on bespomoćno pada u grmlje. Nakon toga ekipa se razilazi. (24sata.hr)
Facebook Comments