Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mirela Ahmetović i Marino Percan predali kandidaturu za predsjednika SDP-a

Danas u ponoć istječe rok za predaju kandidatura za predsjednika SDP-a, ali i za Predsjedništvo i Glavni odbor stranke. Kandidature za predsjednika do sada su službeno predali Peđa Grbin, Željko Kolar, a sada i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović i Marino Percan.

  • Ono što želim naglasiti, ja sam kandidatkinja diskontinuiteta. To bi značilo da mojom pobjedom 26. rujna prestaje sve ono što se u posljednjih desetak godina događalo u SDP-u. To bi značilo da ja nisam kandidatkinja elite, nisam kandidatkinja stranačke oligarhije, klijentelizma niti klanova, rekla je Ahmetović.

Marino Percan predao kandidaturu za predsjednika SDP-a
Član pulskog Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan službeno je predao kandidaturu za predsjednika te stranke poručivši kako želi da ta stranka postane monolitna politička snaga koja će na idućim parlamentarnim izborima pobjediti.

Ne navodeći točan broj potpisa koje je prikupio, Percan je izvijestio da je dobio podršku “najmanje četiri županijske organizacije”. Rekao je da kad su prikupili podršku tri županijske organizacije i time zadovoljili formalno-pravne uvjete za kandidaturu, više nisu željeli mučiti kolege na terenu s obzirom na uvjete zbog koronavirusa.

Percan je na konferenciji za novinare u središnjici stranke rekao da nije došao s timom oko sebe, kao što su neki njegovi kolege, jer smatra da se s timovima potencira borba, sukobljavanje mišljenja, a on to u SDP-u ne želi.

  • Ja želim da SDP bude jedan tim, jedna monilitna stranka koja će na slijedećim parlamentarnim izborima izvojevati pobjedu, poručio je.

Apelirao je na članove “da se odupru svim podjelama i polarizacijama”, izrazivši uvjerenje da će u tome i uspjeti.

Osvrnuo se na demografsku politiku, istaknuvši da će u tom segmentu SDP izgrađivati novu paradigmu postupanja i rada.

  • To znači da moramo stvoriti nove načine razmišljanja i postupanja u donošenju određenih odluka, prilagođenih trenucima koje oni zahtijevaju, rekao je.

Percan je pritom naglasio važnu ulogu koju igra obrazovanje “kako bi se izgradili ljudi sposobni da se uhvate u koštac sa svim prisutnim problemima”.

  • To znači da moramo stvoriti uvjete za nove IT tehnologije koje danas prevladavaju, istaknuo je.

Ustvrdio je da naše gospodarstvo zahtijeva jednu konkretniju porezno-pravnu politiku koja se neće mijenjati svakih šest mjeseci jer to odvaraća poduzetnike od investiranja. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal