Zabilježeno novih 146 slučajeva koronavirusa, dvije osobe preminule, teretane mogu raditi!

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 146 novih zaraza Covidom-19, izvijestio je ministar Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Dvije osobe su preminule.

– Produžili smo odluku o zabrani prijelaza graničnih prijelaza do 15. rujna, prihvaćamo prijedlog Splitsko-dalmatinske županije o obustavi odluke o zabrane rada teretana i fitness centara – rekao je ministar Božinović.

Zabrana prijelaza graničnih prijelaza odnosi se na sve građane iz ‘trećih zemalja’.

Božinović je potvrdio da Grad Zagreb nije zatražio nikakve posebne mjere.

– Rekli su nam da nemaju nekih žarišta, već da su manje-više svi zaraženi povratnici s godišnjeg odmora.

Ministar Vili Beroš je naglasio da je da se KB Dubrava nije ponovno aktivirala kao Covid bolnica, već da je cijelo vrijeme bila u stanju pripravnosti. Slična je situacija s bolnicama u priobalju.

– Ako se bude broj povećavao, mi smo u stanju u samo par dana ponovno reaktivirati neke centre, kao na proljeće.

Beroš je prokomentirao i nove zahtjeve epidemiologa i na tu temu je rekao da su svi zahtjevi utemeljeni i da će se za desetak dana organizirati sastanak kako bi im se pomoglo.

– Brojevi telefona epidemiologa su stavljeni zato što ih ljudi nisu mogli dobiti kada su im bili potrebni. Htjeli smo pomoći ljudima, ali ubrzo ćemo te brojeve ukoniti i ponovno aktivirati broj 113. To će biti aktivirano sutra – rekao je Krunoslav Capak.(jutarnji.hr)

Facebook Comments