Dvoje mrtvih, sedam ozlijeđenih u izraelskom raketnom napadu na Siriju

Sirijski vojni kazao je da je u izraelskom raketnom napadu na Siriju u pondjeljak ubijeno dvoje ljudi, sedam je ozlijeđenih, a nanesena je i materijalna šteta, izvijestili su državni mediji.

Državna novinska agencija SANA citira izvor koji navodi da je sirijska protuzračna obrana presrela većinu izraelskih projektila lansiranih iz smjera Golanske visoravni prema vojnim ciljevima južno od Damaska. Vojni izvor nije pružio više detalja, izvijestila je SANA, prenosi Reuters.

Izraelski vojni glasnogovornik s kojim je Reuters razgovarao ranije odbio je komentirati izvješće sirijskih državnih medija o izraelskom zračnom napadu.

Ranije ovog mjeseca izraelski zrakoplovi napali su ciljeve u Siriji. To je predstavljeno kao odmazda za pokušaj bombardiranja linije primirja na Golanu između dviju zemalja što je Izrael opisao kao neprijateljski čin.

Izrael je više puta napadao iranske ciljeve u Siriji i ciljeve savezničkih milicija, uključujući libanonski Hezbollah.

Izrael nazočnost Irana u Siriji, kao potporu vladi predsjednika Bashara al-Assada u građanskom ratu u toj državi, doživljava kao stratešku prijetnju. (hrt.hr)

Facebook Comments