Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Online nastava i u OŠ Franje Horvata Kiša Lobor

Nastava u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša Lobor od ponedjeljka 7. rujna, do petka 18. rujna provodit će se prema modelu C, odnosno online, jer je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus, priopćili su u nedjelju iz Krapinsko-zagorske županije.
Odluka Županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Lobor donijeta je sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon što je 5. rujna potvrđeno da je jedan djelatnik škole pozitivan na Covid-19. Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je mjeru samoizolacije odredio za još petero djelatnika škole.

Iako je škola detaljno dezinficirana sukladno uputama epidemiološke službe, u konzultaciji s epidemiologom procijenjeno je kako je najprikladnije da se nastava sljedećih deset radnih dana odvija online, ističu iz Županije.

Nastava će se odvijati na daljinu, s dvosmjernom komunikacijom učenik-učitelj te uz samostalni rad učenika kod kuće, a odluka vrijedi za učenike od 1. do 8. razreda matične i područne škole, kao i za posebni razredni odjel za učenike s teškoćama i glazbeni odjel osnovne škole, 1. i 2. razred. (hrt.hr)