Božinović: Produžit ćemo odluku o zabrani rada noćnih klubova

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite produžiti zabranu rada noćnim klubovima poslije ponoći jer se nije poboljšala epidemiološka situacija u zemlji.
– Na žalost, ne možemo reći da se epidemiološka situacija poboljšala ovih dana. To onda presumira da će odluka o zabrani rada noćnim klubovima poslije ponoći biti produžena, rekao je Božinović novinarima tijekom obilježavanja 30. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

Vezano uz moguće ukidanje viza za SAD-e za hrvatske građane, podsjetio je kako je Hrvatska u zadnje dvije-tri godine intenzivno radila na ispunjavanju uvjeta za ulazak u sustav oslobađanja od potrebe da hrvatski državljani imaju vize za ulazak u SAD.

– Osobno sam bio dva puta u SAD-u, gdje su potpisali više sporazuma, a također je potpisan niz bilateralnih dogovora i sporazuma, kazao je.

Za ukidanje aza SAD-e treba broj odbijenih viza pasti ispod tri posto, pa je Božinović apelirao na hrvatske građane da doprinesu tome kako bi se broj odbijenih viza u odnosu na broj podnesenih zahtjeva smanjio ispod tri posto.

– Vjerujem da ćemo tu zadaću ispuniti, poručio je.

Upitan hoće li refinancirati troškove državnim službenicima koje potiču da izvade vizu, rekao je da zna kako su to neke države radile pa to ne bi bilo ništa novoga.

Policija će pojačati aktivnosti u čuvanju granice u Vinjanima Donjim

– Što se toga tiče, siguran sam da je to jedan od vanjskopolitičkih interesa, pa i prioriteta, i sigurno da će država tu pomoći koliko može, rekao je.(hrt)

Facebook Comments