Krš i lom na A3, u strašnom sudaru dva kamiona i tri auta jedna osoba poginula, izbio i požar

Vrlo brzo se na mjestu užasa, dok je plamen sukljao desetke metara u vis i gutao kamione, stvorila gužva

Najmanje jedna osoba je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 16.06 sati na autocesti A3 Bregana – Lipovac, točnije na 3. kilometru u smjeru istoka od naplatnih kućica Rugvica i dva kilometra od odmorišta Ježevo.

Prema prvim informacijama, u nesreći su sudjelovala dva teretna vozila i tri osobna, a od siline naleta jednog teretnjaka u drugi teretnjak turskih oznaka koji je prevozio bačve nepoznatog sadržaja, došlo je do vatrene stihije.
Vrlo brzo se na mjestu užasa, dok je plamen sukljao desetke metara u vis i gutao kamione, stvorila gužva, a na intervenciju su se odazvale sve nadležne službe od policije, Hitne pomoći do vatrogasaca.
– Prolazili smo suprotnim trakom i vidjeli gust dim, kad smo došli bliže, prizor je bio šokantan – ispričali su čitatelji portala 24sata.


HAK je izvijestio da je promet navedenom dionicom prekinut u smjeru istoka te se vozi obilazno preko Rugvice.

Okolnosti koje su dovele do prometne nesreće utvrdit će se policijskim očevidom koji još uvijek nije započeo dok se ne stvore svi potrebni uvjeti. Dok se osigurava mjesto nesreće, policija prikuplja informacije od svjedoka očevidaca koji su se u tim trenucima zatekli prvi na poprištu buktinje. Je li u pitanju umor, nepropisna brzina kretanja, trenutak nepažnje ili nešto drugo što je dovelo do velike tragedije i materijalne štete, nije poznato.
A s obzirom na sadržaj bačvi čiji se sadržaj izlijevao te ujedno gorio, upućeni u problematiku se nadaju da neće doći do onečišćenja okoliša. (jutarnji.hr)

Facebook Comments