Gradonačelnik Valpova sve je riješio; više ne uređuje gradske novine, ali u novi broj je ugurao još više svojih slika

Nakon što je uredio samo jedan broj Valpovačkog novog lista, mjesečnih novina koje izdaje Grad Valpovo, Matko Šutalo, tamošnji gradonačelnik, više nije glavni urednik. Kao nova urednica, u drugom broju novopokrenutih novina, sada je potpisana Tea Jukić, dok za nakladnika, Grad Valpovo, i dalje odgovara gradonačelnik Šutalo.No, iako je došlo do promjene ne čelu Valpovačkog novog lista, čije se izlaženje financira novcem građana Valpova, da bi im se jednom mjesečno besplatno dostavljao na kućnu adresu, uređivačka politika ostala je ista. Štoviše, moglo bi se s trunkom cinizma reći kako je značajno uznapredovala u praćenju lika i djela gradonačelnika Šutala.

U prvom broju, za srpanj 2020., na 16 stranica lista, objavljeno je 9 fotografija na kojima se nalazi Šutalo. U drugom broju, za kolovoz ove godine, Šutalo se pojavljuje čak na 12 fotografija, a list i dalje ima 16 stranica.

NOVA UREDNICA, STARA POLITIKA
Kad je Telegram početkom kolovoza objavio vijest (koju su prenijeli i drugi mediji) o pokretanju gradskih novina Valpovački novi list koje uređuje sam gradonačelnik, Šutalo nam je, u odgovoru na naše pitanje tko ga je imenovao glavnim urednikom, odgovorio kako je to bila ”odluka gradonačelnika”.

Budući da opoziv neke odluke, u pravilu, donosi pojedinac ili institucija koja ju je i donijela, vjerojatno je o vlastitoj smjeni također odlučio gradonačelnik Šutalo.

A što se broja njegovih objavljenih fotografija u Valpovačkom novom listu tiče – kao što smo vidjeli – umjesto 9 koliko ih je bilo u prvom broju, u drugom ih je 12. Sada može reći kako je to izbor glavne i odgovorne urednice, koja je, nota bene, također zaposlenica Grada Valpova, radi kao viša stručna suradnica/poslovna tajnica u uredu gradonačelnika Valpova, Matka Šutala.(telegram.hr)

Facebook Comments