Hrvatski kontingent završio sudjelovanje u NATO-ovoj misiji “Odlučna potpora”

Spuštanjem hrvatske zastave u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu u Afganistanu službeno je obilježen završetak sudjelovanja 12. hrvatskog kontingenta u NATO-voj misiji “Odlučna potpora”, priopćeno je iz ministarstva obrane.

Nakon ceremonije u toj misiji u kojoj je sveukupno sudjelovalo četrdesetak država više neće ostati hrvatskih vojnika, stoji u priopćenju.

Glavna ceremonija spuštanja zastave održala se na spomeniku Ehreinhain, posvećenom svim poginulim pripadnicima koalicijskih snaga u Afganistanu, na kojem se vijore zastave svih nacija koje sudjeluju u misiji, stoji u priopćenju.

Nakon intoniranja himne zapovjednik Savjetničkog tima Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever (TAAC-NORTH) Ansgar Meyer predao je hrvatsku zastavu u ruke brigadiru Ivici Matanoviću, zapovjedniku 12. hrvatskog kontingenta.

U isto vrijeme su na još sedam lokacija unutar kampa Marmal pripadnici hrvatskog kontingenta spustili i ostale hrvatske zastave.

Njemački brigadni general Meyer je u obraćanju istaknuo kako je ponosan što je imao čast zapovijedati hrvatskim vojnicima, pa se zahvalio svim pripadnicima kontingenta na dosadašnjem radu i profesionalnom odnosu prema postavljenim zadaćama, kao i prema pripadnicima ostalih nacija.

Povodom ovog događaja održalo se i natjecanje u triatlonu na kojem su u konkurenciji pet timova iz Njemačke i Nizozemske hrvatski vojnici osvojili prvo mjesto i potvrdili da smo najuspješnija nacija u natjecanjima organiziranim u kampu Marmal koji se nalazi na sjeveru Afganistana, zaključuje se u priopćenju. (hrt.hr)

Facebook Comments