Podignuta je optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 osoba, spis ima čak 80.000 stranica!


Za sad nije poznato da li je Državno odvjetništvo od nekih osumnjičenika odustalo

Na Županijski sud u Zagrebu stigla je druga optužnica za aferu Agrokor, skoro tri godine nakon pokretanja istrage.

Istraga je pokrenuta još u jesen 2017. zbog osnovanih sumnji da su Ivica Todorić i njegovi suradnici tvrtku oštetili za oko milijardu i pol kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, optužnica ima čak 459 stranica, a čitav spis ima čak 80.000 stranica.
Optužnicom je, uz Ivicu Todorića i njegove sinove Ivana i Antu obuhvaćeno i još 10 Agrokorovih menadžera – Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac,Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Također su obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Radi se o optužnici koja se očekivala duže vrijeme – rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić na pitanje novinara o podizanju optužnice u aferi “veliki Agrokor”.

  • Prvo se mora odrediti sudac koji će raditi na tom predmetu i potom dostaviti optužnicu svim optuženicima – rekao je Devčić objašnjavajući daljnji tijek slučaja.
  • Za očekivati je da će, s obzirom na 15 optuženika, proći neko vrijeme prije prve raspravne sjednice – rekao je Devčić. Upitan o tome o kolika je šteta koja se spominje u optužnici, Devčić je rekao da “nije zbrajao, ali riječ je o milijunskim iznosima”. (jutarnji.hr)
Facebook Comments