Napokon ulaganje u željezničku infrastrukturu

Jedan od kapitalnih projekata u izgradnji željezničke infrastrukture nova je pruga od Čakovca preko Varaždina i Zaboka do Zagreba. Njome bi se prilično skratilo vrijeme putovanja od sjevera zemlje do metropole, a uz putnike – željeznici bi se vratilo i gospodarstvo. O najzahtjevnijem dijelu trase – Lepoglavskoj spojnici – u Varaždinu su raspravljale struka i politika.

U ne tako dalekoj Austriji, putnički vlak prijeđe 30-ak km u desetak minuta. Kod nas – od Golubovca do Varaždina – vlak putuje oko jedan sat. A ako primjerice želite od Čakovca do 100-tinjak kilometara udaljenog Zagreba:

  • Dva sat i četrdeset minuta u 21. stoljeću i jednoj zemlji članici EU-a, rekao je Matija Posavec, međimurski župan.

Realizacijom brze pruge Čakovec – Zagreb – putovati bi se trebalo trostruko brže.

  • Planira se brzina od 120 do 140 kilometara na sat. Modernizacija podrazumijeva dizanje brzine, zatim ugradnja novih sigurnosnih oznaka, poručio je Nikola Ljuban, član Uprave HŽ Infrastrukture.

Brza bi se pruga od Čakovca preko Varaždina i Lepoglave spojila na Krapinu i Zabok te dalje prema Zagrebu. Dok smo mi planirali – Slovenija nam je potpunom elektrifikacijom te obnovom dionice od Kopra do Hodoša proteklih godina otela dobar dio teretnoga prometa.

Varaždinski župan Radimir Čačić uvjeren je da će brza pruga biti realizirana jer to je strateški projekt koji podupire Vlada.

  • Ovo je veliki projekt, 400 milijuna eura, 250 milijuna investicije se baš predviđa u Varaždinskoj županiji, znači ovdje 60 km tog projekta treba realizirati, rekao je Čačić.

Uz rekonstrukciju postojeće, potrebno je izgraditi 17 km nove pruge, takozvane Lepoglavske spojnice. Projekti bi trebali biti završeni do lipnja 2021. no konačna vrijednost investicije, te rok za dovršetak gradnje još – nisu poznati. (hrt.hr)

Facebook Comments