RADIO KAO LIJEČNIK 4 GODINE, A ONDA SE SVE RAZOTKRILO: Lagao je sve oko sebe desetak godina – nije završio ni 5. razred osnovne škole…

Sa samo 23 godine, dr. Veeragandham Teja već je radio u 16 privatnih bolnica, vodio nekoliko medicinskih timova te volontirao s policijom i lokalnim radnicima tijekom pandemije koronavirusa.
Reklo bi se da ima poprilično zavidan životopis za jednog liječnika, a pogotovo onog koji nije završio ni peti razred i nema nikakvo obrazovanje u medicini.

Naime, Indijac je radio kao liječnik četiri godine prije nego što je razotkriven. Njegova mreža laži raspetljala se kada ga je druga supruga prijavila zbog psihičkog i fizičkog uznemiravanja, odnosno kada je policiji preporučio da ponište kaznenu evidenciju jednog od svojih pseudonima.Policajci su razotkrili njegove laži kojima je zavaravao sve oko sebe više od desetljeća. Pronašli su lažne diplome i potvrde, kao i nekoliko lažnih imena kojima se služio. Zaključili su kako su njegova liječnička karijera i praktički cijeli život zapravo bili izmišljotina, piše Oddity Central.

Društvene i financijske povlastice
Tejina postignuća nisu bila ni približno impresivna kao što bi se dalo zaključiti iz njegovog životopisa. Iz škole se ispisao u petom razredu, a od kuće je pobjegao 2005. i putovao u velike gradove, prodajući boce s vodom i grickalice u vlakovima. Tako je upoznao liječnika Purushottama Reddyja koji mu je osigurao posao. Ubrzo je spoznao društvene i financijske benefite bavljenja medicinom te ih je odlučio iskusiti iz prve ruke.

Dr. Reddy ponudio mu je smještaj i financijsku pomoć kada je čuo da je siroče, a pomogao mu je dobiti vozačku dozvolu i druge važne dokumente. Ambiciozni tinejdžer kasnije je posudio liječnikovo prezime i radio na dobivanju lažnih potvrda i diploma kako bi imao nekakvo pokriće za svoju prevaru.

Lažne certifikate iskoristio je za stražiranje u bolnici, gdje je naučio osnovne medicinske vještine kojima se kasnije služio i nikome ne bi bio sumnjiv.

Da nije bilo prijave njegove supruge koje je pokrenula istragu, ali i njegove preporuke policiji da poništi kaznenu evidenciju jednog od njegovih pseudonima, Teja bi vrlo vjerojatno još uvijek radio kao liječnik.

Policajci su saznali i da je Teja zapravo puno stariji iako neki dokumenti sugeriraju da ima 23 godine. Tijekom svoje četverogodišnje liječničke karijere liječio je brojne pacijente, uključujući i one s koronavirusom. (net.hr)

Facebook Comments